Data: 2006-06-08 12:26:51
Temat: Re: Botwinka - jak sie za to zabrac?
Od: "MeWash" <m...@8...p0l>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" napisał...
> Może starczy na dwa razy?
Będę miał jakieś 2,5-3 litry rosołu i chyba dam całą botwinkę.
> oddzielam liście pożółkłe i poniszczone
Tu mam luzik - zewane rano - wszyskto piękne jak z obrazka ;)
> i tnę na kawałki 0,5 cm łodygi, liście na 1cm paski, buraczki na plastry
> mniejsze można na ćwiartki, większe na słomkę.
Buraczki są maciupkie - takie 3-4 cm. Może tylko na pół?
> Pozostaje zakwasić
Czym? Kwasek cytrynowy?
> podbić śmietaną
No a ten jogurt może być?
> Nie od rzeczy będzie boczuś wędzony...
No masz - zapomniałem i nie mam :|
Lece kupić ;)
Bardzo dziękuje za pomoc. Nie omieszkam napisać jak mi wyszło ;)
--
serdecznie pozdrawiam ..MeWash..
--- http://www.mewash.prv.pl ---
http://miniurl.pl/akwa-webring
Miłosz Nowicki - Toruń GG#596253
|