Data: 2018-08-22 22:06:26
Temat: Re: Buraczki do słoika
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 21.08.2018 o 10:27, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>> Za kilka miesięcy w handlu też będą buraki, może nie aż tak pyszne
>>> i młode jak teraz, ale warto rozważyć, co na smak ma wpływ większy
>>> -- młodość buraczana, czy dopiero-co-przyrządzenie.
>> No właśnie! Zaczynam podejrzewać, że jednak młodość samego buraka
>> jest najistotniejsza. Po prostu nigdy buraki nie smakują mi aż tak
>> jak teraz, kiedy są świeże.
>> Inna sprawa, że nie wiem, na ile tę młodość i świeżość buraka uda
>> się zachować w słoiku.
> Można zacząć od prostego eksperymentu. Upitrasić wszystko wedle
> wcześniejszych wskazówek, a po trzech dniach odgrzać. Przypuszczam,
> że świeżość już będzie nie ta.
Tylko dlaczego mam odgrzewać? Te moje buraczki mają być spożywane na zimno.
Ewa
|