Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Buraczki w plasterkach Re: Buraczki w plasterkach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Buraczki w plasterkach

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for
-mail
From: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Buraczki w plasterkach
Date: Thu, 25 Feb 2016 13:05:26 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 16
Message-ID: <d...@m...uni-berlin.de>
References: <56cee15b$0$22831$65785112@news.neostrada.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
6kn5DbDad/nJgvWO9GhPyAbn9k/yF8D8tJlQqXKdwz8hR+FFaaSeD+FY77
Cancel-Lock: sha1:AxebGhb4GW49JLh+x8XPfVQb358=
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101
Thunderbird/38.6.0
In-Reply-To: <56cee15b$0$22831$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369557
Ukryj nagłówki

Am 25.02.2016 um 12:11 schrieb FEniks:
> Czyli szumnie zwane carpaccio z buraka. :)
> Co zrobić, żeby pozbawić buraka po upieczeniu tego "pastewnego"
> posmaczku? Jak go umiejętnie zamarynować, żeby wydobyć z niego, co
> najlepsze?
> Macie jakieś doświadczenia? A może nie piec, tylko co innego z nim
> zrobić? Choć po ukiszeniu burak ciągle pozostaje twardy, a powinien być
> miękki.

Osobiście używam pieczonych i kiszonych do barszczu i borszczu, a do
"carpaccio" gotuję buraki "w mundurkach". Do tego vinaigrette z
balsamico i oliwy, sól i pieprz. Wariant bardziej rozbudowany: do
vinaigrette confit z cebuli i ser owczy, wtedy na lekko ciepło.

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.02 Jarosław Sokołowski
25.02 FEniks
25.02 FEniks
25.02 Dariusz K. Ładziak
25.02 Jarosław Sokołowski
25.02 XL
25.02 XL
25.02 Waldemar
25.02 FEniks
26.02 XL
26.02 FEniks
26.02 Jarosław Sokołowski
26.02 XL
27.02 FEniks
27.02 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?