Data: 2006-01-05 21:48:25
Temat: Re: Cóş ciekawego zo zapiekacza sandwitchów w przerwie w pracy??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 5 janvier 2006 ? 19:24:15, dans <dpjnps$ifs$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Owszem, ale tutaj zawsze do tego typu rzeczy uzywa sie serow twardych
>> (no i plesniowych, do sosow). Nie znam ani jednego tradycyjnego
>> przepisu, ani potrawy, w ktorej uzywa sie serow miekkich do potraw na
>> goraco.
>> Nie sadzisz ze cos w tym jest ?
> A co z tymi potrawami które zostaly przytoczone przez Kota?
> pozdr.
> Basia
Serow miekkich mozna uzyc do wszystkiego. Ale przyjedz do Francji i
poszukaj w knajpach tarty z brie... lepiej wez dluzszy urlop ;)
ps. w sumie jest jedna potrawa tradycyjna francuska uzywajaca
miekkiego sera : tartiflette. Teraz mi wrocilo do glowy. Ale to
naprawde jedyna.
Przypuszczam ze po prostu francuski brie czy camembert jest
wystarczajaco dobry "na zimno"...
Ewcia
--
Niesz
|