Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: CZY KTOS PRÓBOWAŁ pIJANEGO iZYDORA ??
Date: Tue, 25 May 2004 16:59:03 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 35
Message-ID: <c8vmtu$c0i$1@inews.gazeta.pl>
References: <c8uuj5$a63$1@inews.gazeta.pl> <c8uvjj$es5$1@inews.gazeta.pl>
<c8v6p4$r0f$1@achot.icm.edu.pl> <c8v7p2$nng$1@inews.gazeta.pl>
<c8vikr$fji$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: alpha.ckp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1085497087 12306 212.160.198.2 (25 May 2004 14:58:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 May 2004 14:58:07 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:202914
Ukryj nagłówki
mskowronski(no-spam)" <"mskowronski(no-spam) napisał(a):
> Użytkownik waldek napisał:
>
>>
>> Czy ktoś z czytaczy zna się na rumach i może się wypowiedzieć w
>> kwestii gatunków, marek itd..?
>
>
> Najlepsze, dla mnie osobiscie, to
> Bacardi, jasny jest leciutki i delikatny, do ciasta chyba najlepszy.
> Bacardi Spice bardziej aromatyczny i ciezszy, przyprawowy,
> Bakardi lemonon- jasny, lekki, z delikatnym smakiem i aromatem cytryn
> Ogolnie kazdy Bakardi jest ok., nie liczac ceny oczywiscie.
> Kapitan Morgan cos mi nie podszedl, to i sie nie wypowiadam.
> Jest jeszcze austriacki, w takich jakby litrowych piersiowkach, ma
> tylko 95% :-), bardzo aromatyczny, raczej jako dodatek, ale jakby
> zmieszac z wodka pewnie tez bylby idealny.
> Polecam tez czeski Tuzemski. Mily smak, slodkawy. Ale to juz cos
> innego niz prawdziwy rum, Lecz w porownaniu do polskich podrobek
> duuuzo lepszy. Polska Seniorita to jakas porazka, z rumem to ma
> wspolna nazwe.
> Jesli ktos zna inne rumy
> to chetnie poczytam.
===
Cenna informacja o tym lekkim Bacardi, pod kątem wykorzystania do ciasta.
Czy według ciebie ćwiartkę takiego rumu można spokojnie zastosować, czy mimo
wszystko ograniczyć jego ilość?
No i drugie pytanie. Jak już będę miał ten rum to coś mi zawsze zostanie :-)
Jak to się spożywa? Jakieś mieszanki, koktajle? Może podrzucisz parę
przepisów. Do zimy za daleko, aby z herbatką popijać na rozgrzewkę.
waldek
===
|