Data: 2004-05-25 14:59:03
Temat: Re: CZY KTOS PRÓBOWAŁ pIJANEGO iZYDORA ??
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mskowronski(no-spam)" <"mskowronski(no-spam) napisał(a):
> Użytkownik waldek napisał:
>
>>
>> Czy ktoś z czytaczy zna się na rumach i może się wypowiedzieć w
>> kwestii gatunków, marek itd..?
>
>
> Najlepsze, dla mnie osobiscie, to
> Bacardi, jasny jest leciutki i delikatny, do ciasta chyba najlepszy.
> Bacardi Spice bardziej aromatyczny i ciezszy, przyprawowy,
> Bakardi lemonon- jasny, lekki, z delikatnym smakiem i aromatem cytryn
> Ogolnie kazdy Bakardi jest ok., nie liczac ceny oczywiscie.
> Kapitan Morgan cos mi nie podszedl, to i sie nie wypowiadam.
> Jest jeszcze austriacki, w takich jakby litrowych piersiowkach, ma
> tylko 95% :-), bardzo aromatyczny, raczej jako dodatek, ale jakby
> zmieszac z wodka pewnie tez bylby idealny.
> Polecam tez czeski Tuzemski. Mily smak, slodkawy. Ale to juz cos
> innego niz prawdziwy rum, Lecz w porownaniu do polskich podrobek
> duuuzo lepszy. Polska Seniorita to jakas porazka, z rumem to ma
> wspolna nazwe.
> Jesli ktos zna inne rumy
> to chetnie poczytam.
===
Cenna informacja o tym lekkim Bacardi, pod kątem wykorzystania do ciasta.
Czy według ciebie ćwiartkę takiego rumu można spokojnie zastosować, czy mimo
wszystko ograniczyć jego ilość?
No i drugie pytanie. Jak już będę miał ten rum to coś mi zawsze zostanie :-)
Jak to się spożywa? Jakieś mieszanki, koktajle? Może podrzucisz parę
przepisów. Do zimy za daleko, aby z herbatką popijać na rozgrzewkę.
waldek
===
|