Data: 2008-06-12 09:19:39
Temat: Re: Cappuccino, ile i jakie mleko?
Od: "MaYa" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Weronika Styka" <w...@W...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:g2pe6c$7ju$1@inews.gazeta.pl...
> Witam;
> sama juz nie wiem :( poł dnia szukałam w necie i im dłużej tym gorzej. Ile
> i
> jakiego mleka należy użyć by zrobić własciwą piankę na prawdziwą kawę
> cappucino? Pytam, bo w przestudiowanych materiałach znalazłam wyłącznie
> sprzeczne kombinacje: gorące i tłuste, schłodzone i odtłuszczone,
> schłodzone
> i bardzo tłuste (3,8%), gotujące się... ???
> Może ktoś mi pomoże :)
> Aha, piankę mam zamiar robić taką bateryjną minitrzepaczką. Mam jeszcze
> pytanie pomocnicze ;) - ile winno być tej mlecznej pianki w stosunku do
> kawy?
>
> Pozdrawiam
> Weronika
ciepłym (nie gorącym) i 3,2 ale to tez zalezy od maszynki, w dobrym
spieniaczu to i ziemne sie ubije
jednak zdecydowanie lepiej ubija sie mlego tłuste i ciepłe
sama spieniam w domu i wychodzi.
|