Data: 2008-06-12 02:56:17
Temat: Re: Cappuccino, ile i jakie mleko?
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 11 Cze, 22:56, "Weronika Styka" <w...@W...gazeta.pl> wrote:
> Witam;
> sama juz nie wiem :( poł dnia szukałam w necie i im dłużej tym gorzej. Ile i
> jakiego mleka należy użyć by zrobić własciwą piankę na prawdziwą kawę
> cappucino? Pytam, bo w przestudiowanych materiałach znalazłam wyłącznie
> sprzeczne kombinacje: gorące i tłuste, schłodzone i odtłuszczone, schłodzone
> i bardzo tłuste (3,8%), gotujące się... ???
> Może ktoś mi pomoże :)
> Aha, piankę mam zamiar robić taką bateryjną minitrzepaczką. Mam jeszcze
> pytanie pomocnicze ;) - ile winno być tej mlecznej pianki w stosunku do kawy?
>
> Pozdrawiam
> Weronika
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->http://www.gazeta.pl/usenet/
Najlepsza pianka na kawę czy kakao jest ubita z białka z cukrem.
|