Data: 2008-06-11 20:56:44
Temat: Cappuccino, ile i jakie mleko?
Od: "Weronika Styka" <w...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam;
sama juz nie wiem :( poł dnia szukałam w necie i im dłużej tym gorzej. Ile i
jakiego mleka należy użyć by zrobić własciwą piankę na prawdziwą kawę
cappucino? Pytam, bo w przestudiowanych materiałach znalazłam wyłącznie
sprzeczne kombinacje: gorące i tłuste, schłodzone i odtłuszczone, schłodzone
i bardzo tłuste (3,8%), gotujące się... ???
Może ktoś mi pomoże :)
Aha, piankę mam zamiar robić taką bateryjną minitrzepaczką. Mam jeszcze
pytanie pomocnicze ;) - ile winno być tej mlecznej pianki w stosunku do kawy?
Pozdrawiam
Weronika
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|