Data: 2007-09-30 07:32:10
Temat: Re: Chleb na youtube
Od: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> Magdalena Bassett pisze:
>
>> Wymieszac, przykryc folia plastikowa na 12-18 godzin,
>
> Ja ostatnio utwierdzi?am sie; w przekonaniu, z.e puszystos'c' ciasta
> droz.dz.owego jest wprost proporcjonalna do d?ugos'ci wyrastania ciasta,
> a nie zalez.y od wyrabiania.
>
> W kwestii chleba natomiast jestem zielona i mam w zwia;zku z tym 2 pytania:
> Czy moz.na go upiec w zwyk?ym piekarniku (bo ostatnio maszynki do chleba
> sa; modne, jak zauwaz.y?am)?
>
> Czy "suche droz.dz.e" to sa; takie zwyk?e droz.dz.e w proszku do ciasta,
> czy jakies' specjalne?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Się mi wydaje, że "proszek do ciasta" to jedno (nazywają to niektórzy
proszek do pieczenia), a drożdże to co innego. Suche drożdże to są te w
woreczku płaskim, suchy proszek, nie te w kostce, co stoją obok śmietan,
jogurtów i maseł.
Chi-chi, żeby było jasne!
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
|