Data: 2015-02-15 18:19:24
Temat: Re: Chleb pszenny z dodatkiem czarnych oliwek z puszki
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 15 Feb 2015 18:13:47 +0100, Trefniś napisał(a):
> W dniu .02.2015 o 17:39 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>
>> "Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
>> news:mbo6ce$tlo$1@dont-email.me...
>>> Ile dajecie gramów czarnych oliwek do ciasta z 500g mąki?
>>> Czy redukujecie trochę wody ze względu na wilgoć w oliwkach?
>>
>> Widzę że chleb z oliwkami i rozmarynem nie jest zbyt popularny :-)
>
> Największym kapitałem jest dopracowanie pieczenia "chleba powszedniego".
> Uważaj - rodzina zacznie tęsknić do chleba ze sklepu :)
> Może cierpieć w ciszy, żeby nie sprawić Ci przykrości...
>
> Takie eksperymentalne chleby "na raz" są fajne, ale najlepiej smakują jako
> przygotowane pod Wasze gusta.
Ajtam, facet wstydzi się (przede mną) posnobować na włoską fokaczię :-D
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/focacci
a/przepis.html
|