Data: 2006-03-20 09:16:12
Temat: Re: Chleb zytni
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
news:slrn.pl.e1sr0m.8jd.jak_jakas@chce-to.znajdzie..
.
> Świadomie, albo i nie Marek napisał(a):
>
>>> Gluten?
>>>
>>> Polecam stopniowe "zagęszczanie" mąkią żytnią, gdzieś jest ta granica
>>> przy której ciasto zaczyna być za ciężkie.
>>>
>>
>> O, tu mnie przekonales! Dzieki serdeczne. Musze sie teraz przygladac
>> uwazniej konsystencji ciasta. W najblizszym czasie mam miec ksiazke o
>> pieczeniu chleba wiec bede si emogl podzielic doswiadczeniami.
>
> "za ciężkie" użyłem w przenośni ;) Tak na prawdę to z samej żytniej chleb
> też wyjdzie, ale potrzeba na to dość dużo czasu a i doświadczenia
>
> http://chleb.info.pl/ tu masz bardzo ciekawą stronę, polecam :)
>
> To jeszcze coś na zmobilizowanie
> http://slawi.int.pl/wypieki/03140001.jpg ten akurat robiłem
> pszenno-żytni (20% żytniej) i z dodatkiem czosnku- rewelacja!
>
> Pozdrawiam.
> --
> Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
> http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
> Wasz Windows tego nie potrafi...:P
> ********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
>
Pszenno-zytnie tez mi takie wychodza. Duza radosc.
Pozdrawaim,
MP
|