Data: 2006-05-15 14:16:09
Temat: Re: Chlebek świętojański
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
JaMyszka schrieb:
> Waldemar Krzok napisał(a):
>> [...]
>> no bez przesady, że za granicą tego nie ma. Nawet internetowo masz, np.
>> tu ło: http://shops.avengo.de/hexenkuchl/1136198601-5.html?
sponsor=
>
> No popatrz! Wielki jesteś, Panie!!
> Tylko... hmmm... (tu można się śmiać z myszki;*-)) ... ja znałam
> je w innej postaci;p , a nie tej
> http://shops.avengo.de/img/hexenkuchl/images/johanni
sbrot_1136209471-41_large.jpg
> Gdybyn nawet widziała to opakowanie, to nie przypuszczałabym, że tam
> znajdują się te poszukiwane przeze mnie owoce (achhh... te języki).
> Bo ja je znam w postaci strąków, trochę większych i mięsistych,
> niż akacjowe.
> I teraz ciekawi mnie, jak one są przetworzone do takiego handlu w
> torebkach? Bo tamte, to wyglądały mi na surowe, podsuszone - o smaku
> miodowym.
> I czy mają jakieś konkretne zastosowanie w kuchni?
w tej torebce są one pokrojone. Występuje też w postaci mączki, używane
jest to zagęszczania potraw. W strąkach tak na szybko nie znalazłem, ale
gdzieś na straganie widziałem.
Waldek
|