Data: 2011-10-15 11:25:43
Temat: Re: Ciacho z górką
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 15 Oct 2011 12:34:39 +0200, Sławomir Szczyrba wrote:
> Dwa ciasta, wg róznych przepisów, dwie różne foremki (metalowa
> i silikonowa). Za każdym razem ciasto wygląda jak moniaturowa łódź
> podwodna - długie z garbem na środku :
> < http://w612.wrzuta.pl/obraz/2IGZ2GDyL0A/ciacho1 >
> Co źle robię? :)
>
Prawdopodobnie chodzi o to, że po włożeniu do gorącego piekarnika brzegi
nagrzewają się szybko (od metalowej foremki) i ciasto "krzepnie"
i przestaje rosnąć, a w środku nagrzewa się wolniej i dłużej rośnie.
Może mniej nagrzany piekarnik, a potem podnieść temperaturę?
|