Data: 2011-10-15 11:39:09
Temat: Re: Ciacho z górką
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-15 12:34, Sławomir Szczyrba pisze:
> Dwa ciasta, wg róznych przepisów, dwie różne foremki (metalowa
> i silikonowa). Za każdym razem ciasto wygląda jak moniaturowa łódź
> podwodna - długie z garbem na środku :
> < http://w612.wrzuta.pl/obraz/2IGZ2GDyL0A/ciacho1>
> Co źle robię? :)
>
> Sławek
Wygląda przecież nieźle. A jak jest w środku? Dobrze wypieczone?
Jeżeli chcesz mieć równe ciasto, to obniż trochę temperaturę, ew.
spróbuj dodać mniej proszku, może jest go za dużo. Aha, czasami w ten
sposób "wysadza" ciasto z sodą.
Ewa
|