Data: 2004-08-30 13:55:41
Temat: Re: Ciasto do pizzy
Od: "Bogdan &Bogdan" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
3/4 szklanki wody
pol kostki drozdzy
pol kostki margaryny
2 szklanki maki
lyzka soli (na wyczucie)
Margaryna roztopic i ostudzic.
Drozdze rozposcic w wodzie i dodac do tego sol
Potem wszystko 'cuzamen' w piekne ciasto.
Dodawac maki aby ciasto nie bylo ani za geste
ani za zadkie. Wyrabiac az zacznie odchodzic od dloni.
Odstawic az podrosnie.
Robilem w sobote, uroslo w ok. 40 minut podwajajac objetosc
Porcja ba blache ok. 50 cm x 50 cm
Po upieczeniu mial grubosc max 1 cm, a czasami mniej
ps moze ktos zna inne przepisy?
--
Proszę mi wybaczyć. Przechadzałem się po parapecie, by się rozejrzeć.
gubernator William J. le Petomane
|