Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Mich <M...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto drozdzowe mojej swiadkowej -zrobilam!
Date: Mon, 23 Sep 2002 11:54:50 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 42
Message-ID: <3...@c...pl>
References: <4...@a...starogard.dialup.inetia.pl>
<amkj9k$105$1@news.lublin.pl> <3...@c...pl>
<ammn7s$i6t$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.164.244
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1032774800 26872 213.25.164.244 (23 Sep 2002 09:53:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 23 Sep 2002 09:53:20 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.5 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:126087
Ukryj nagłówki
Wkn wrote:
> Użytkownik "Mich" <M...@c...pl> napisał w wiadomości
> news:3D8ED980.8F928BF2@com.pl...
> >
> >
> > Zrobiłam w sobotę z jabłkami i....mogę powiedzieć, że też nie wyszło.
> > Nie urosło za bardzo, było jakieś takie ciężkawe...no i na dole lekki
> zakalec:(
> >
> > Co jest, że mi te ciasta - niby takie proste - nie wychodzą?:(
> > Może to przez to, że nie miałam mąki tortowej i dałam w całości
> wrocławską?
> > Czy do drożdżowych zawsze musi być połowa tortowej?
> >
>
> a czy wroclawska to aby nie na kluski sie nadaje lepiej? Ja robilam w
> calosci z szymanowskiej, ale dodalam ciut wiecej mleka i zdaje sie o pol
> szklanki maki wiecej niz w przepisie. Jablek nawalilam ciasno, wyroslo
> ladnie i wyszlo smaczne, chociaz nie wyglada jak typowa drozdowka z wielkimi
> dziurami. Jest jakby lekko ciezkawe. Ale z jablkami, rodzynkami i duza
> iloscia kruszonki do herbaty jak znalazl :)
>
> pozdrawiam
> wkn
Tobie Dorotko to wszystkie ciasta wychodzą:)))
Swoje oczywiście też częściowo zjadłam :)
Z mlekiem na ciepło całkiem-całkiem smakowało:)
Dla mnie wrocławska czy poznańska....to to samo:)
Wygląda w każdym bądź razie tak samo:)
O szymanowskiej to w ogóle nie słyszałam.
Jeju....co Wy sobie o mnie pomyślicie (kaleka jeżeli chodzi o ciasta).
Ale się nie zrażam i będę testować i szkolić się dalej.
A co...uparta jestem.
Mich'ata Beata
|