Data: 2011-10-20 15:39:28
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2011-10-20 16:47, niebożę krys wylazło do ludzi i marudzi:
> Ikselka wrote:
>> Dnia Thu, 20 Oct 2011 15:44:13 +0200, krys napisał(a):
>>> Ikselka wrote:
>>>> Dnia Thu, 20 Oct 2011 14:35:40 +0200, krys napisał(a):
>>>>
>>>>> Phi, 35 lat temu
>>>>
>>>> No właśnie 3333-)
>>>
>>> Co właśnie? 35 lat temu jadłam chleb z pieca chlebowego, a dziś jem z
>>> własnego piekarnika.
>>> J.
>>
>> No cóż ja Ci będę... Nie jestem w stanie Ci wytlumaczyć, że jest OGROMNA
>> różnica w smaku i jakosci potraw gotowanych na fajerkach oraz pieczonych w
>> piecu chlebowym a przygotowywanych na gazie czy prądzie, bo Ty po prostu
>> tego nie przyjmiesz z samej racji braku mozliwosci porównania.
>> A ja taką mozliwość mam.
>
> Daruj sobie, bo guzik wiesz, co ja mogę porównać, a czego nie.
> Powiem Ci tyle - znam różnicę między wyrabianym długo i namiętnie ciastem na
> maśle i wyklepanym mikserem na oleju - i jednak wolę to na oleju. Za to
> chleba z piekarni nie ruszam, chociaż łapy po łokcie ubabrać muszę, i nawet
> piekarnik mnie nie odstrasza.
> A na weekend zrobię sobie eksperymentalnie ciasto według receptury medei,
> zeby porównac z moja stara recepturą.
Ale pamiętaj, najpierw musisz sobie sama ulepić prawdziwy piec. Z
akcentem na sama. Inaczy się nie liczy.
Qra
--
Każdy facet myśli, że kobiety marzą o księciu. Gówno prawda.
One marzą o tym, żeby się nażreć i nie przytyć.
|