Data: 2011-10-20 15:25:45
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 20 Oct 2011 16:54:01 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-10-20 16:37, medea pisze:
>
>> I jeszcze jedna uwaga odnośnie tradycji. Mianowicie w "Kuchni Polskiej"
>> znalazłam właśnie przepis na ciasto drożdżowe _bez_wyrabiania_, do
>> którego można użyć masła lub _margaryny_.
>> O dziwo - miesza się składniki i zostawia _na_noc_ do wyrośnięcia. :)
>>
>> Nie żeby mi to robiło różnicę, bo jeśli mi coś smakuje, to nie przejmuję
>> się, czy coś jest prawdziwe czy nieprawdziwe, tradycyjne czy
>> nietradycyjne i tym podobne snobistyczne bzdury, aczkolwiek chciałam
>> tylko zwrócić uwagę na to, jak faktycznie mało wiesz o tradycyjnej kuchni.
>
> To pewnie taka nowa świecko tradycyjna kuchnia ;)
Nowokuchnia. Jak nowomowa.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
|