Data: 2011-10-20 14:54:01
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-20 16:37, medea pisze:
> I jeszcze jedna uwaga odnośnie tradycji. Mianowicie w "Kuchni Polskiej"
> znalazłam właśnie przepis na ciasto drożdżowe _bez_wyrabiania_, do
> którego można użyć masła lub _margaryny_.
> O dziwo - miesza się składniki i zostawia _na_noc_ do wyrośnięcia. :)
>
> Nie żeby mi to robiło różnicę, bo jeśli mi coś smakuje, to nie przejmuję
> się, czy coś jest prawdziwe czy nieprawdziwe, tradycyjne czy
> nietradycyjne i tym podobne snobistyczne bzdury, aczkolwiek chciałam
> tylko zwrócić uwagę na to, jak faktycznie mało wiesz o tradycyjnej kuchni.
To pewnie taka nowa świecko tradycyjna kuchnia ;)
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|