Data: 2006-01-31 22:36:27
Temat: Re: Ciasto drożdżowe ucierane - pytanie
Od: Emilia Karbownik <d...@N...CHCE.SPAMU.o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
aniared napisał(a):
> Emilia Karbownik napisał(a):
>
>>>
>> To wcale nie są takie czary mary.
>> Przy ucieraniu zmiana kierunku niszczy jakieśtam molekuły (chyba
>> skrobiowe) i dlatego ciasto robione ręcznie jest lepsze od fabrycznego
>> (bo w tamtym maszyna jak mikser nie przejmuje się kierunkiem)
>
>
> Czy rozumiesz przez to, że mikser kręci raz w jedną, raz w drugą stronę?
> To ja mam inny mikser.
>
Nie jestem specjalistką od pieczenia przemysłowego chleba, ale z tego co
się kiedys dowiedziałam wynikało, że ciasto jest mieszane w dwie strony
na raz - tak jak w mikserze, gdy założymy dwie zazębiające się końcówki.
EK
|