Data: 2006-01-31 21:05:00
Temat: Re: Ciasto drożdżowe ucierane - pytanie
Od: "Fiora" <f...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No ale przepis poproszę !!!
Uwielbiam drozdzówki !!!
Przejrzalam kuchnie polska i nic takiego nie widze, co by wyrastalo 5 godz.
A jesli chodzi o kierunek ucierania, to ongis jeden chemik mi mowil,
ze podczas ucierania tworza sie w ciescie
"ciekle krysztaly" co nauka nie tak dawno odkryla (samo
zjawisko, a ciasto to przy okazji) i zmiana kierunku niszczy te twory. Moze
cos w tym jest.....
Pozdrawiam
Fiora
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:drn5m7$isi$1@proxy.provider.pl...
> W przepisie napisano, że ucierane ciasto drożdżowe powinno wyrastać 5
> godzin. Czy rzeczywiście tak długo? Macie doświadczenia z takim ciastem?
> Na pewno! :-)
>
> Pozdrawiam
> Ewa
|