Data: 2013-12-29 16:06:07
Temat: Re: Ciasto sylwestrowe.
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sara" <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:l9pc1u$oq3$1@node1.news.atman.pl...
>W dniu 2013-12-29 15:10, Ikselka pisze:
> Ciasto do mnie zupełnie nie przemawia, kojarzy mi się filmowym z "Weselem"
> Smarzowskiego, ale każdy ma swój gust, nie o to chodzi. Pytanie: dlaczego
> dajesz te ohydne sztuczne zapachy? przecież jesli juz je robisz i chcesz,
> by było dobre, można dać skórkę z pomarańczy smażoną lub startą świeżą i
> kilka zmielonych gorzkich migdałów.
> Nigdy nie daję olejków do ciast, mają wyczuwalny, wstrętny posmak. Chyba,
> że was to nie razi lub nie czujecie.
> Teraz, gdy wszystko można kupić, nie jest problemem aromatyzowanie
> naturalnymi produktami.
Ty smażysz skórkę pomarańczową z dostępnych w handlu pomarańczy? Jeśli tak,
to podziwiam, odważna jesteś.
ja przywożę skórkę i owoce kandyzowane z Izraela, ale to trochę drogo
wychodzi ;))))
pozdr
Stefan
|