Data: 2016-11-04 23:13:26
Temat: Re: Ciasto z jablkami
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .11.2016 o 22:07 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 04.11.2016 o 12:16, Akarm pisze:
>> W dniu 03.11.2016 o 09:42, FEniks pisze:
>>
>>> W tym celu lepiej zrób tradycyjne drożdżowe albo
>>> chociaż ciasto na pizzę.
>>
>> Powoli, powoli. Pisałem już, że jestem z gatunku tych, co nawet wodę na
>> herbatę przypalą. O kuchni nie mam żadnego pojęcia. Żadnego!
>> Na razie staram się przyswoić jakieś przydatne informacje, poznać
>> podstawowe terminy. Ale tylko w odniesieniu do ciast wszelakich.
>
> Drożdżowe tradycyjne oraz pizza to ciasta przecież. :)
Pisał o chlebie razowym jako pretekście do zakupu KitchenAid.
Ale na razie wygląda, że jeszcze nie piekł chleba?
>>
>> Chyba nieprędko znów zrobię. I to nie z powodu znudzenia.
>
> W każdym razie kiedy już dojdziesz do ideału, to się pochwal - ciekawa
> jestem, jak ów wygląda. ;)
Obawiam się, że rozpoczęcie przygody z ciastem ucieranym, do tego z
jabłkami, to był błąd.
Lepiej było zacząć od czegoś prostszego, a śmiem twierdzić że chleb byłby
łatwiejszy na początek.
Albo lepiej focaccia, czy pizza.
Gdyby jeszcze rozpoczął tutaj dyskusję chlebową, miałby szeroką pomoc
praktyków i mnóstwo uwag, jak uniknąć błędów przy pierwszym wypieku.
--
Trefniś
|