Data: 2010-12-11 13:59:58
Temat: Re: Cieciorka - zawsze twarda ?
Od: Tomasz (Jenot) Stafiński <j...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"E." <e...@o...pl> wrote:
> Kupiłam cieciork.
> Na opakowaniu stoi "po uprzednim namoczeniu gotować 10 min". Moczylam
> cieciorkę jakieś 4 godz. Ugotowałam i ZONK - twarda jak surowy groch.
> Po 1 godzinie gotowania już mniej twarda - jak niedogotowany groch. PO
> 1,5 zjedliśmy to twarde dziadostwo, bo już byliśmy wściekle głodni.
> To nasze pierwsze doświadczenie z cieciorką. To to tak ma, że jest
> twarde czy coś zrobiłam nie tak?
Prawdopodobnie za krótko moczyłaś. Ja zawsze moczę przez noc - minimum
12 godzin, objętościowo jest jej około dwukrotnie więcej a miękka jest i
bez gotowania.
Btw - polecam falafle z cieciorki w sezamowej panierce z sosem
czosnkowo-jogurtowym :)
Pozdrawiam,
--
Jenot
|