Data: 2015-12-20 09:57:05
Temat: Re: Cielęcina
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>... po zrobieniu kieszeni trzeba zamarynować
> mięso (marynata ma wcieknąć w kieszeń) na jakieś 12-16 godzin.
Nie wiem, mi jakoś to marynowanie do cielęciny nie pasuje.
Wydaje mi się, że marynuje się tłustsze mięsa: wiepszowinę, zwłaszcza
żeberka,
albo kaczkę.
Zreszztą teraz to nic nie marynuję. Jakoś mi nie smakuje,
wyhoodzi niby kruhe , ale ciężej strawne.
A i może być niebezpieczne. I loduwkę zapyha pszed wigilią.
--
_____http://ortografia.ma7.eu_____zmiana adresu strony
w zakładce 'inne', nowa wersja syntezatora mowy GdakMini2_99 ,
z nowym głosem
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|