Data: 2010-06-09 12:05:02
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "gdaMa" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
*medea*! Zawsze tak wrzeszczysz żeby cię za granicą było słychać (C Pippi):
> Bbjk pisze:
>> Dobra młoda, posiekaną posolić, wymiętosić i po jakimś czasie
>> odcisnąć, będzie miękka, dodatki wg uznania.
>
> Tak zrobię. Dzięki!
Ostatnio robiłam wielką michę surówki z mlodej kapusty na dużą uroczystość
rodzinną.
Tak jak radziła Bbjk, poszatkować, posolić, wymieszać/wymiętolić - dodatki
wg uznania.
Ja dodałam startą na dużych oczkach rzodkiewkę, pokrojoną w plastry dymkę ze
szczypiorkiem, duuuuuużo posiekanego koperku, trochę oliwy z oliwek, soku z
cytryny i cukru do smaku (kapustę lubię słodko-kwaśną).
--
Pozdrawiam,
Magda *gdaMa*
|