Data: 2010-06-12 15:02:13
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
E. wrote:
> Żadna filozofia - gotujesz kurki w wodzie z solą jakieś 15 minut (jak do
> marynowania). Odcedzasz grzyby, pakujesz do słoika i zalewasz tą samą
> wodą w której się gotowały. Zakręcasz, pasteryzujesz 2 razy w odstępie
> 24 godzin przez 30 min. Wynosisz do piwnicy i cały rok mozesz jeść
> jajecznicę z kurkami :) Do uzycia odlewasz tylko wodę i na patelnię.
> Tak samo robię z gąskami i rydzami.
>
> Używam do jajecznicy, gulaszów, grzybowych mielonych z gąsek itp.
A, to wygląda na to, że fajny sposób na świeże grzybki:-). Dużo tej soli
trzeba dać, żeby były w sam raz?
J. Chyba na kurki pojadę...
|