Data: 2014-01-24 22:51:07
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-24 22:36, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-01-24 21:27, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 2014-01-24 20:34, Qrczak pisze:
>>> Dnia 2014-01-24 20:17, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>>> W dniu 2014-01-24 19:21, Paulinka pisze:
>>>>> W dniu 2014-01-24 17:56, Ikselka pisze:
>>>>>> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i
>>>>>> gorrrąca
>>>>>> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z
>>>>>> fajerrrrek,
>>>>>> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Kapuśniak, żurek, gulaszowa, grochowa, fasolowa.
>>>>
>>>> My ostatnio gustujemy z zupie z czerwonej soczewicy.
>>>
>>> Na sposób włoski, indyjski czy arabski?
>>
>> Zawsze dodaję kumin. Czy to już sprawia sposób arabski?
>
> Jako że to jedyny zimowy strączak nie wymagający namaczania
I to jest jego niewątpliwa zaleta.
> to ostatnio wrzucam do wielu zup "szybkich". Najczęściej dosmaczam
> masalą kupioną na przedświątecznym jarmarku, która w składzie ma też i
> kmin, albo po prostu mieszanką mielonych papryk.
Ja dodaję, co mi wpadnie. Kumin, czosnek, pieprz - zawsze. Czasem
paprykę, curry.
Ewa
|