Data: 2011-09-16 19:32:14
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 16 Sep 2011 21:28:14 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-09-16 20:53, medea pisze:
>
>>> Jak już pacia będzie gotowa, to nabierasz łyżką (koniecznie
>>> natłuszczoną) i dajesz na patelnię jak kluski kładzione. Może złazić
>>> opornie, ja pomagam sobie drugą łyżką.
>>> Tak usmażonych już nie trzeba omaszczać, więc daję pod koniec smażenia
>>> skwarki.
>>
>> Zaraz, zaraz, a te ziemniaki to ugotowane są? Bo coś mi to zaczęło
>> przypominać szare kluski ze skwarkami z mojego dzieciństwa. Ale te były
>> z surowych ziemniaków...
>
> Cytata z linku :)
>
> - Moja znajoma ze Szczecina twierdziła nawet, że coś mi się pomyliło, bo
> nie można jeść ziemniaków*z surową mąką - pisze Jagoda Wypych, czytelniczka.
>
> *ugotowanych
Ta mąka wsypana do wrzących ziemniaków nie jest już surowa. Przepis zaleca
potrzymanie chwilę owej prażuchy na ogniu.
--
XL
|