Data: 2011-09-16 19:28:14
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-09-16 20:53, medea pisze:
>> Jak już pacia będzie gotowa, to nabierasz łyżką (koniecznie
>> natłuszczoną) i dajesz na patelnię jak kluski kładzione. Może złazić
>> opornie, ja pomagam sobie drugą łyżką.
>> Tak usmażonych już nie trzeba omaszczać, więc daję pod koniec smażenia
>> skwarki.
>
> Zaraz, zaraz, a te ziemniaki to ugotowane są? Bo coś mi to zaczęło
> przypominać szare kluski ze skwarkami z mojego dzieciństwa. Ale te były
> z surowych ziemniaków...
Cytata z linku :)
- Moja znajoma ze Szczecina twierdziła nawet, że coś mi się pomyliło, bo
nie można jeść ziemniaków*z surową mąką - pisze Jagoda Wypych, czytelniczka.
*ugotowanych
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|