Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co na obiad? Re: Co na obiad?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Co na obiad?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Kajetana Kinga" <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co na obiad?
Date: Sat, 5 Jan 2008 13:27:12 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 34
Message-ID: <flnt34$6sl$1@inews.gazeta.pl>
References: <flns8g$2mv$1@inews.gazeta.pl> <flnsn3$i8s$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 81.219.10.150
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1199536036 7061 81.219.10.150 (5 Jan 2008 12:27:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 5 Jan 2008 12:27:16 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-User: kajetana_kinga
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308330
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:flnsn3$i8s$1@news.onet.pl...
> Kajetana Kinga pisze:
>
> Ja dzisiaj na szybko mam makaron z brokułami i czosnkiem. Obawiam się, że
> za mało ambitne, bo robi sie ok 15 minut;-), ale ja bardzo lubię. Gotujesz
> brakuły, makaron penne. Na rozgrzanej oliwie z pestek, albo jakiejkolwiek,
> smażysz czosnek( delikatnie) wrzucasz na to makaron, brokuły i sypiesz
> parmezanem. MIeszasz na pateli, zdejmujesz i gotowe. A, oczywiście solisz
> i pieprzysz.
>
Niamniam. Naprawdę. Często tak jem i jeszcze oczywiście duszę do tego
czosnku cebulkę (bez cebuli się nie liczy). Ale już mnie olśniło.
Zupa pomidorowa. Ale taka prawdziwa, a lekka:
2 puszki x 400 g pomidorów
włoszczyzna
Włoszczyznę gotujesz w małej ilości wody do miękkości, wyjmujesz,
zostawiając fantazyjne farfocle z pora, w trakcie gotowania dodajesz
pomidory z puszki pokrojone byle jak ale nie za grubo i wlewasz wodę z
puszki.
Doprawiasz oprócz soli i pieprzu rzecz jasna: imbirem (można dać sporo),
bazylią, odrobiną słodkiej papryki.
Podajesz ze świeżą bagietką albo z taką pokrojoną i wsadzoną do piekarnika,
a na kromkach masło czosnkowe.

Jadłam taką zupę w Belgii i bardzo mi smakowała, tam do wszystkiego
dostajesz z pół metra bagietki, więc tematu drugiego dania nie było, tak
więc za 4 euro można się było bez problemu wyżywić :)

Pozdrawiam

Kaja

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.01 Theli
05.01 Gosia Plitmik
05.01 Kajetana Kinga
05.01 Kajetana Kinga
05.01 Gosia Plitmik
05.01 Kajetana Kinga
05.01 Panslavista
05.01 Madzik
06.01 Andrzej
06.01 Madzik
07.01 Theli
07.01 Panslavista
07.01 Theli
07.01 Panslavista
07.01 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?