Data: 2009-08-18 03:12:54
Temat: Re: Co w słoiki do obiadu?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał w wiadomości
news:h6cjg8$ejc$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:h6c2l2$2fk$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > Jakie sałatki, mieszanki dajecie w słoiki, żeby były potem jako
> dodatek
> > do obiadu? Najlepiej, żeby było to coś prostego do przygotowania. Ja
> > zwykle robiłam sałatkę podobną do szwedzkiej, czyli ogórki, papryka,
> > cebula, marchew w plasterkach w zalewie octowej. Chciałabym jednak
> coś
> > urozmaicić. Ogórki chili odpadają, bo zbyt pikantne.
> >
> Buraczki z papryką, buraczki tarte z cebulą i miodem, papryka z miodem,
> śliwki, dynia - wszystko w zalewie octowej.
Papryka kiszona - sama, albo z ogórkami. Jest też mnóstwo sałatek z kapustą,
a nawet takie specjałąy jak gołąbki bezmięsne z duszonych warzyw - doskonała
zakąska ale i do drugiego dania zastępująca bukiet z warzyw.
|