Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: e...@U...pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co z sera topionego ?
Date: Sun, 19 Nov 2006 21:58:39 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 57
Message-ID: <fdrezu3ucnjz.1239lshxa19xo$.dlg@40tude.net>
References: <m6s4e6lnfpky$.4xado3v1ejq0$.dlg@40tude.net>
<7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello087206239232.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1163969784 13279 87.206.239.232 (19 Nov 2006 20:56:24 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 19 Nov 2006 20:56:24 +0000 (UTC)
X-Sender: bM+smvXw80rRPgrFLRnCkpS4SRZITABo
X-Antivirus-Status: Clean
X-Antivirus: avast! (VPS 0649-1, 2006-11-18), Outbound message
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:283360
Ukryj nagłówki
Dnia 19 Nov 2006 21:42:27 +0100, a napisał(a):>> roladę serową do krojenia
na kanapeczki :)
>> moge podesłać przepis jeśli nie masz
>
> Ja bardzo proszę o przepis.
proszę bardzo!
1/2 kg sera
wlozyc do folii i szczelnie zawiazac
gotowac ok pol godzinki az zmieknie do samego srodka
w tym czasie zrobic farsz
FARSZ:
4 serki topione
0,5 KOSTKI MASLA
4 jaja na twardo
20 dag pieczarek
5 malych korniszonow
15 dag grubej kielbasy /moze byc szynka pokrojona w kostke/
2 lyzki przecieru pomidorowego
pietruszka zielona 2
cebule
serki kremowe utrzec z maslem i zoltkami mikserkiem ding ding :)
odebrac z tego 1/3 masy i do niej dodac przecier pomidorowy, papryke ostra
lub chili. mozna dodac sol i pieprz do smaku
ma to byc baaardzo ostre - prawie jak zyletka :)
pieczarki pokrojone w paski udusic na maselku
do 2/3 /calej reszty masy dodac posiekane w kostke:
bialka cebule /wczesniej pokrojona w kostke i posolona i odcisniętą/
pokrojone w kostke korniszony
kielbase/szynkę
wymieszac doprawic sola i pieprzem
to wszystko wymieszac ding ding
ugotowany ser wyjac z woreczka i na stole rozwalkowac na prostokat grubosci
ciasta do pierogow ok 3 mm/bardzo wazne ser ma byc goracy bo jak wysygnie
nie bedzie sie chcial rozwakowac/
ukladac na nim tak jak przy roladzie pieczarki, czerwona masa tak na
szerokosc 5 cm potem cala reszta na calosc i zwinac jak rolade.
Owinac to w folie sniadaniowa wlozyc do lodowki az dobrze zastygnie
a potem pokroic w plasterki (grubsze zeby sie nie rozleciala) i chrumciać
:)
SMACZNEGO!
|