Data: 2006-11-19 20:58:39
Temat: Re: Co z sera topionego ?
Od: e...@U...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 19 Nov 2006 21:42:27 +0100, a napisał(a):>> roladę serową do krojenia
na kanapeczki :)
>> moge podesłać przepis jeśli nie masz
>
> Ja bardzo proszę o przepis.
proszę bardzo!
1/2 kg sera
wlozyc do folii i szczelnie zawiazac
gotowac ok pol godzinki az zmieknie do samego srodka
w tym czasie zrobic farsz
FARSZ:
4 serki topione
0,5 KOSTKI MASLA
4 jaja na twardo
20 dag pieczarek
5 malych korniszonow
15 dag grubej kielbasy /moze byc szynka pokrojona w kostke/
2 lyzki przecieru pomidorowego
pietruszka zielona 2
cebule
serki kremowe utrzec z maslem i zoltkami mikserkiem ding ding :)
odebrac z tego 1/3 masy i do niej dodac przecier pomidorowy, papryke ostra
lub chili. mozna dodac sol i pieprz do smaku
ma to byc baaardzo ostre - prawie jak zyletka :)
pieczarki pokrojone w paski udusic na maselku
do 2/3 /calej reszty masy dodac posiekane w kostke:
bialka cebule /wczesniej pokrojona w kostke i posolona i odcisniętą/
pokrojone w kostke korniszony
kielbase/szynkę
wymieszac doprawic sola i pieprzem
to wszystko wymieszac ding ding
ugotowany ser wyjac z woreczka i na stole rozwalkowac na prostokat grubosci
ciasta do pierogow ok 3 mm/bardzo wazne ser ma byc goracy bo jak wysygnie
nie bedzie sie chcial rozwakowac/
ukladac na nim tak jak przy roladzie pieczarki, czerwona masa tak na
szerokosc 5 cm potem cala reszta na calosc i zwinac jak rolade.
Owinac to w folie sniadaniowa wlozyc do lodowki az dobrze zastygnie
a potem pokroic w plasterki (grubsze zeby sie nie rozleciala) i chrumciać
:)
SMACZNEGO!
|