Data: 2015-04-10 13:36:09
Temat: Re: Co z tym jajem?
Od: GalAnonim <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 10.04.2015 o 13:11, Polaris pisze:
>>
>> Jak najbardziej - kruche ciasto na gotowanych żółtkach, które w dodatku
>> świetnie się mrozi do późniejszego użycia. Kiedy mam nadmiar jajec, zawsze
>> je robię, a potem jak znalazł na szybką szarlotkę czy po prostu "gołe"
>> ciasteczka. Zresztą surowe żółtka poodobnie zagospodarowuję, robiąc ciasto
>> półkruche - przy posiadanym nadmiarze gęstej kwaśnej śmietany.
>
> dzięki, jak zwykle można liczyć na Twoje pomysły
> A mogłabyś podać swój przepis na kruche ciasto na żółtkach?
>
>> Białka ugotowane można zemleć i zrobić z nich "bezżółtkowe" kotlety
>> (dodając cebulę, bułkę i jedno-dwa surowe jaja lub białka dla
>> zlepienia) -
>> hit akurat na jutro, bo jutro piątek :-)
>
> Akurat w ten piątek postu nie ma (oktawa Świąt Wielkanocych) :)
Akurat w żaden piątek (oprócz Wielkiego) nie ma już postu - nie bądźcie
bardziej papiescy niż papież, trąci to faryzeuszostwem.
;)
GA
|