Data: 2005-10-17 19:09:55
Temat: Re: Co z tymi leniwymi...?
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sławek SWP" <s...@w...pl> napisał w
wiadomości
> Do tej pory to było tak:
> - ziemniaki, planowana nadwyżka obiadowa (zmielić)
> - 0,5kg do 1kg sera (zmielić)
> - 2-3 jajka
> - mąka podsypywana w miarę potrzeby tak, żeby ciasto nie przywierało do
> stolnicy. Wyrabiam je aż będzie gładkie. Wałkuję kroję...
>
> Wrzucam na wrzącą osoloną, gdy wypłyną i popływają tak ze dwie minuty w
> bulgocącej wodzie to wyciągam.
Kiedys uwielbialam i robilam tylko i wylacznie leniwe z dod. ziemniakow, ale
byly troche bardziej pracochlonne od twoich. Pamietam, ze trzeba bylo m.in.
ucierac maslo z zoltkami...troche wiecej zabawy, ale zawsze wychodzily
delikatne i pyszne. Teraz ja zrobilam sie leniwa i robie blyskawiczne
"leniwe" z niewielkim dod. maki. Przepis prosty i zawsze wychodzi (mniej
tuczacy).
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
|