Data: 2006-10-23 14:19:34
Temat: Re: Co źle zrobiłam - fondue nie wyszło
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia schrieb:
>
>>> trudno bylo obtoczyc chlebek tym czymś, bo sie zrobil wielki
>>> glut...przepraszam za slowo,ten ser to byla porazka :(
>> dolewaj alkoholu, rozrzedź - funda serowa to taki glut - tylko
>> rozrzedzony...
>>
>
> mnie sie wydaje, ze ten ser i jego zawartosc tluszczu 45% to byl błąd.
> Juz znalazlam w archiwum ze Krysia Thompson dodaje mąki kartoflanej i nie robi
> sie glut.....ups
> dzieki za rade z tym alkoholem, tez zastosuje.....chyba że wejdzie wiecej
> alkoholu niz sera hihi
nie trzeba wcale dawać dużo alkoholu, to bzdura. Mąka ziemniaczana tylko
wtedy, jak jest za rzadkie. Glut się robi też, jak ser jest
niespecjalny. Spróbuj z gruyerem (ja osobiście nie lubię, ale tak jest
bardziej oryginalnie ;-)), albo z goudą.
Waldek
|