Data: 2006-10-23 15:17:11
Temat: Re: Co źle zrobiłam - fondue nie wyszło
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"asia" <k...@o...pl> wrote in message
news:7ba9.00000087.453ccdf5@newsgate.onet.pl...
>
>
>> >
>> > trudno bylo obtoczyc chlebek tym czymś, bo sie zrobil wielki
>> > glut...przepraszam za slowo,ten ser to byla porazka :(
>>
>> dolewaj alkoholu, rozrzedź - funda serowa to taki glut - tylko
>> rozrzedzony...
>>
>
> mnie sie wydaje, ze ten ser i jego zawartosc tluszczu 45% to byl błąd.
> Juz znalazlam w archiwum ze Krysia Thompson dodaje mąki kartoflanej i nie
> robi
> sie glut.....ups
> dzieki za rade z tym alkoholem, tez zastosuje.....chyba że wejdzie wiecej
> alkoholu niz sera hihi
> pozdrawim
W zasadzie każdy ser miękki jest dobry. Osobiście bardziej polecałbym
pikantne jako bardziej wyraziste - mi smakował kaszkaval, kiedys łatwo było
go kupić, można dodac trochę oscypka...
W końcu nazwa potrawy pochodzi z Alp, choć w Karpatach sery topione, na
gorąco jadałem od dziecka, bez alkoholu i nazwy "founde".
|