Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków Re: Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!enother.net!enother.net!enother.net!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-medi
a.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.
pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:cQk6DalZpBxCDxn1jgRkCaqdquc=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <582ddc9c$0$654$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: Ikselka <i...@g...pl>
References: <58225e0c$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
<5822761c$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<5823c54b$0$5145$65785112@news.neostrada.pl>
<gbdjnne31hxe$.sr38bydmv3yc.dlg@40tude.net>
<5825fb37$0$15193$65785112@news.neostrada.pl>
<o0kfo9$2qo$2@mx1.internetia.pl>
Date: 17 Nov 2016 16:36:44 GMT
Lines: 22
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.9.32.158
X-Trace: 1479400604 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 654 83.9.32.158:53261
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1985
X-Received-Body-CRC: 1321178663
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374400
Ukryj nagłówki

Anai <a...@g...pl> wrote:
> W dniu 2016-11-11 o 18:04, Animka pisze:
>
>> Komu by się chciało suszyć frytki, no nie wiem.
>> Powinnam te pokrojone na frytki ziemniaki wrzucić od razu do
>> frytkownicy, potem wlac olej i toto włączyć.
>> Tak samo by się usmażyły i olej by nie wykipiał.
> Nie usmażyłyby się - ugotowałyby się w oleju :/
>
>

Racja. Zanim by się olej rozgrzał z tymi ziemniakami pełnymi wody i z wodą
na nich samych, to, dopóki woda by nie odparowała, frytki gotowałyby się w
zimnym oleju i parze, po czym ugotowane by się rozpadły, nasiąkając tym
olejem.
Smażenie w tzw. głębokim oleju polega na włożeniu niewielkiej ilości
produktu do odpowiednio dużej ilości rozpalonego oleju, dzięki czemu
następuje natychmiastowe ścięcie wierzchniej warstwy produktu, gwarantujące
zachowanie jego kształtu i soczystości podczas dalszego smażenia.

--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.11 Animka
17.11 Animka
18.11 Ikselka
18.11 Stokrotka
18.11 Ikselka
18.11 Animka
18.11 FEniks
18.11 Animka
18.11 Ikselka
18.11 FEniks
19.11 Animka
19.11 Animka
19.11 Ikselka
19.11 Ikselka
19.11 stefan
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6