Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków
Date: Tue, 22 Nov 2016 22:24:51 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 50
Message-ID: <o12dbh$ja1$1@node2.news.atman.pl>
References: <58225e0c$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
<582f670a$0$645$65785112@news.neostrada.pl>
<o0npll$hm5$1@node1.news.atman.pl>
<582f7d95$0$15209$65785112@news.neostrada.pl>
<o0o2n1$khe$1@node2.news.atman.pl>
<58304e6b$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<o0q75n$lvn$1@node2.news.atman.pl>
<5830bb2b$0$15199$65785112@news.neostrada.pl>
<o0srna$m2c$1@node1.news.atman.pl>
<58321f27$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<o0u97n$32i$1@node1.news.atman.pl>
<5832aefc$0$15199$65785112@news.neostrada.pl>
<o0ucrn$6n9$1@node1.news.atman.pl>
<583374f3$0$5152$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: amandie.static.korbank.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1479850161 19777 193.239.56.230 (22 Nov 2016 21:29:21
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 22 Nov 2016 21:29:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Antivirus: avast! (VPS 161122-1, 2016-11-22), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374552
Ukryj nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:583374f3$0$5152$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 21.11.2016 o 09:39, Justyna Vicky S. pisze:
>>
>> No tak. A ja robię dzięki niej sałatkę sałatkę szwedzką :P szatkuję
>> kapustę na bigos, surówkę czy do kiszenia. Buraczki uwielbiamy, więc też
>> trę buraki do obiadu w ilości minimum 1 kg
>
> A buraczki ścierasz ugotowane? Ostatnio coraz częściej jadamy buraki, ale
> takie ugotowane zetrzeć na zwykłej tarce to try miga, nawet kilogram.
Takie ugotowane ścieram, ale żem leniuch i mam narzędzia to z nich
korzystam. Naprawdę lubię mieć całe palce i paznokcie :) w kolorze
naturalnym, nie buraczanym ;)
>> , więc chociaż ręce mam czyste, bo rękawiczek w kuchni nie lubię. Jak
>> kupie więcej żółtego sera to też ścieram i w woreczkach mrożę - idealny
>> na pizze czy do zapiekanek :)
>> Także naprawdę dla mnie super rzecz.
>
> My do obiadu najczęściej jadamy gotowane warzywa w dużych kawałkach, takie
> typowe tarte surówki dużo rzadziej. Maszynkę kupiłam głównie ze względu na
> mielenie mięsa, a że w komplecie były te tarki, to może i trochę zmienimy
> przyzwyczajenia.
Alek lubi colesława, mąż czerwoną kapustę... Jak jest sezon na kiszenie to
co 2-3 tyogdnie wstawiam gar z kapustą do kiszenia - nie wyobrażam sobie
tego szatkować. Teraz. Kiedyś szatkowałam. Ale też mnie tego wszytskiego
robiłam. Teraz jak chcę surówkę z kapusty to po prostu robię ;)
>>>> Jestem cały czas, tylko rzadko pisuję, raczej podczytuję.
>>>
>>> Eee, tak to się nie liczy. ;)
>>
>> No nic nie poradzę na to, wole czytać niż pisać :P
>
> No i przez takich Usenet zdycha. ;P
>
Trudno - każde zwierzę ma swój cykl życia :P
--
Justyna Vicky S.
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
|