Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cukinia Re: Cukinia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cukinia

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni
-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cukinia
Date: Mon, 12 Sep 2016 18:14:54 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 30
Message-ID: <e...@m...uni-berlin.de>
References: <nr0hkh$dkn$1@node1.news.atman.pl> <nr1l09$2sl$1@node2.news.atman.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
Iv8CyM/V4pgnOxy85Lyz3g0fyyGyLzQi1nSHeLKDQFnO7ziEqMw2kpB0oX
Cancel-Lock: sha1:4eIXGZ6e62Hnj7WROUpq/4Db15A=
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.2.0
In-Reply-To: <nr1l09$2sl$1@node2.news.atman.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:373448
Ukryj nagłówki


>
> Pokrojoną w cienkie plastry, albo startą na duzych oczkach mozna wrzucic
> do gulaszu - odpowiednio dlugo gotowana rozpadnie sie i swietnie zagesci
> potrawe, zamiast mąki.
> Mozna uzyc do lecza lub innej "mamałygi", tylko wtedy pilnowac, zeby sie
> nie rozgotowala na ciape.
> Mozna zrobic placki z samej cukini, z cukini z innymi warzywami, albo
> ziemniaczano - cukiniowe.
> Mozna plastry zgrillowac, lub usmazyc na patelni z dodatkiem masla
> klarowanego i przypraw jakie lubisz (czosnek pasuje doskonale).
> Przekrojona wzdluz mozesz wydrążyć, napełnić dowolnym farszem i zapiec w
> piekarniku.
> Mozliwosci jest calkiem sporo, a to, ze cukinia nabiera smaku potrawy,
> do ktorej ja wrzucisz to wielka jej zaleta jako zdrowszego od mąki
> zagestnika.

Mamałyga to po polsku polenta, z cukinią ma niewiele wspólnego ;-). Ale
bardzo smakuje z leczo z cukinią ;-).

Wersja przekrojona: cukinia, pomidory i cebula: połówki wydrążyć. Z
wydrążonego i ewentualnie mielonego (podsmażyć) zrobić farsz (dodać
tartego sera wg smaku) i włożyć do tych połówek. Ewentualnie też
pieczarki, też napełnić farszem. Posypać tartą bułką i polać trochę
oliwą. Oczywiście wcześniej posolić połówki. Do piekarnika na ok 20
minut i wcinać. Można z bułką, można z ryżem, na ciepło, zimno czy jak
kto chce.

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?