Data: 2007-07-23 05:03:03
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: Kyllyan <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
> ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
> dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
> sokiem z cytryny.
> Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
> kaszą.
>
>
Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie
--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
|