Data: 2003-07-09 13:26:54
Temat: Re: Cukiniarz (P)
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 3 Jul 2003 22:46:46 +0000 (UTC), "Akulka "
<s...@N...gazeta.pl> wrote:
>CUKINIARZ
>
>Składniki:
>20 dkg biszkoptów typu: języczki, 40 dkg śmietany, 3 dkg kakao, 5 dkg cukru,
>czereśnie do ozdoby, likier, bakalie do przybrania
>
>Śmietanę ubić z cukrem, dodać kakao. Biszkopty maczać w likierze, wyłożyć dno
A na dol nie lepiej okragle biszkopty?
>i boki małej tortownicy o średnicy 20 cm, położyć trochę kremu itd.,
Itd? Biszkopty na zmiane z kremem czy tylko krem?
>aż
>zapełnimy tortownicę (nabijamy tortownicę tymi biszkoptami na sztorc, co ma
>dać w efekcie wygląd podobny do kwiatu cukini).
Znaczy te biszkopty tylko po bokach czy w srodku tez?
>Przybrać bakaliami i
>schłodzić.
--
Pozdrawiam, Sabina
|