Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czerwony barszcz kiszony - coś nie tak z nim ;-( Re: Czerwony barszcz kiszony - coś nie tak z nim ;-(

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czerwony barszcz kiszony - coś nie tak z nim ;-(

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "dodo" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czerwony barszcz kiszony - coś nie tak z nim ;-(
Date: Sun, 11 Jun 2006 09:33:54 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 31
Message-ID: <e6gh1a$fit$1@news.onet.pl>
References: <e6f4qm$o7k$1@news.onet.pl> <4...@n...tpi.pl>
Reply-To: "dodo" <m...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abjg220.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1150011242 15965 83.7.148.220 (11 Jun 2006 07:34:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 11 Jun 2006 07:34:02 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Sender: 3mUT6yPfJ6jb45L+237fkOvuSumUrd7S
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Antivirus: avast! (VPS 0623-4, 2006-06-09), Outbound message
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:270706
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:448b70e4.16186374@news.tpi.pl...
> On Sat, 10 Jun 2006 20:59:28 +0200, "dodo" <m...@p...onet.pl>
> wrote:
>
>
>>Czy może mi ktos powiedzieć co robie nie tak?? I jakim sposobem pierwszy
>>wyszedł taki dobry a następne do niczego??
>
> Temperatura? Jesli solone bylo tak samo to pozostaje kwestia
> temperatury. Kiszenie barszczu to fermentacja mlekowa. Bakterie kwasu
> mlekowego sa bardziej odporne na sol od drozdzy i bardziej odporne na
> zimno od grzybow - zatem kluczem do powodzenia w kiszeniu jest
> wlasciwe zasolenie i odpowiednio niska temperatura. Jak jest slono i
> nisko - bakterie kwasu mlekowego ruszaja pierwsze a jak srodowisko
> dostatecznie zakwasza to juz i na cieplo ani bakterie octowe(ktore
> potrzebuja etanolu wczesniej przez drozdze yprodukowanego) ani drozdze
> czy inne grzyby nie maja szans.

Dzięki za odpowiedź
Czyli że było im za ciepło??
Za kazdym razem buraki stały w tym samym miejscu, a szczerze powiedziawszy
powiedziano mi że mają w cieple stać (cieplejszego miejsca nie znalazłam niż
kuchnia)
pzdr
Dodo




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.06 dodo
11.06 Panslavista
11.06 Wladyslaw Los
11.06 Panslavista
12.06 Dariusz K. Ladziak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6