Data: 2010-12-09 10:17:13
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 9 Dec 2010 09:24:01 +0100, Panslavista napisał(a):
> He..he, nie włożę palca pomiędzy ścierające się dwie Potęgowe.
> Jeżeli już, to wolałbym "w"...
Ścierające SIĘ? - to ja ścieram ją, post wcześniej, masz, żebyś nie musiał
szukać i wsadzać czegoś:
"
A.
> "Może najkrócej: drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO
> się znaleźć w chlebie prócz glutenu."
>
> Gdzie tu jest choćby piśnięte, że coś (inne białko) oprócz glutenu
XL:
Jest o białku drożdży:
"(...)drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się znaleźć w
chlebie prócz...(...)".
Słowo "prócz" łączy w mojej wypowiedzi wymienione przeze mnie drożdże z
drugim rodzajem białka:
"(...)...prócz glutenu."
Wystarczy umiejętność czytania oraz rozumienia zdań pojedynczych złożonych,
ale widzę, że to ponad Twoje siły. Te swoje pornoopowiastki pewnie piszesz
zdaniami pojedynczymi i równoważnikami zdań, jak była salowa a dziś
wielka_polska_pisarka_Grochola swoje wypociny dla analfabetów.
A.
> istnieje w mące?
XL:
Napisałam "W CHLEBIE":"(...)Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się znaleźć
w chlebie prócz glutenu."
Może Ci rozbiór logiczny tego zdania zrobić?
Czytać, zwierzak, czytać! A dopiero potem ewentualnie bździć. Jestes już
doprawdy żenująca. Bo chyba aż tak głupia nie?"
To tyle "w temacie" ścierania i wsadzania.
|