Data: 2010-12-09 10:32:38
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:19xaos3ko1n02.fh7e6y239si9.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 9 Dec 2010 09:04:50 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "witek J" <j...@p...p.lodz.pl> wrote in message
>> news:idq122$i81$1@inews.gazeta.pl...
>>> Ikselka submitted this idea :
>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Dla niej gluten = białko.
>>>>
>>>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten
>>>> "Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje
>>>> w
>>>> ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."
>>>>
>>> Napisane jest tam, że to jedyne dwa białka? Przecież brnież, zamiast
>>> przyznac się, że sie mylisz!
>>>
>>>
>>>>
>>>> Jeszcze? Czy już wystarczy?
>>> Nie czytasz, tylko wstawiasz linki - nikt nie próbuje ci wmówić, że nie
>>> ma
>>> w mące glutenu, ale że procentowo w stosunku do innech białek roslinych
>>> jest go zznacząco mniej.
>>> Jestes wstanie to zapamiętać?
>>>
>>>> XL //tzn ona.
>>> Witek
>>
>> Cienias, stawiasz tezę, później przypisujesz ją XL, bo ona licząc na
>> pewien poziom wykształcenia interlokutora nie robi łopatologicznego
>> wykładu
>
> Dokładnie.
>
>> ze wszystkiego (a po łebkach, bo trudno podręcznik z technologii
>> zbiorowego
>> żywienia zamknąć w poście czy nawet w kilku postach), lecz porusza jakiś
>> w
>> miarę ważny problem. A ty ze świadomością ucznia zawodówki
>> gastronomicznej,
>> który poznał kolejną prawdę, już dekady wcześniej objawioną innym,
>> próbujesz
>> walczyć jak o zbawienie swojej prostackiej duszy, nie mając nic w
>> zanadrzu
>> na swoją obronę. Znam takich, jeszcze niedawno jeden taki twierdził, że
>> nikt
>> go nie przekona, że czarne to czarne, a białe to białe. Rób tak dalej, a
>> może i tobie trafi sie kryptka, w katedrze może nie bo z miejscem hadko,
>> ale
>> w Smoczej Jamie miejsc jest wiele...
>
> Spokojnie - on z tych, co piszą "brnież". I takie różne podobne. Mnie to
> wystarczy :-)
Z parchatych blokersów?
|