Data: 2010-12-09 15:05:19
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 09 Dec 2010 15:51:14 +0100, medea napisał(a):
> (...)
>> Obecnie po zsekwecjonowaniu genomu drożdży S.cerevisiae (piekarnicze)
>> wiemy, że maja ... 5885 białek! W większości całkowicie różnicych się od
>> siebie funkcjami i budową. Ale są tez takie białka jak histony - które
>> są identyczne w drożdżach, pszenicy czy komórkach człowieka.
>
> A! W takim razie dziękuję bardzo za wyjaśnienie.
Piszesz, jakbyś zrozumiała.
Do czego (jako statystyczny klient piekarni) uzyjesz informacji o histonach
i sekwencjonowaniu genomu drożdży? A, wiem, ta informacja posłuży Tobie
oraz innym zjadaczom chleba do odróżnienia tego "zdrowego" od "paskudnego"
po etykiecie :-)
|