Data: 2010-12-09 19:17:15
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-09 11:13, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 09 Dec 2010 09:11:50 +0100, Aicha napisał(a):
>
>
>> "Może najkrócej: drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO
>> się znaleźć w chlebie prócz glutenu."
>>
>> Gdzie tu jest choćby piśnięte, że coś (inne białko) oprócz glutenu
>
> Jest o białku drożdży:
> "(...)drożdże to białko. Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się znaleźć w
> chlebie prócz...(...)".
>
> Słowo "prócz" łączy w mojej wypowiedzi wymienione przeze mnie drożdże z
> drugim rodzajem białka:
> "(...)...prócz glutenu."
>
> Wystarczy umiejętność czytania oraz rozumienia zdań pojedynczych złożonych,
> ale widzę, że to ponad Twoje siły. Te swoje pornoopowiastki pewnie piszesz
> zdaniami pojedynczymi i równoważnikami zdań, jak była salowa a dziś
> wielka_polska_pisarka_Grochola swoje wypociny dla analfabetów.
>
>> istnieje w mące?
>
> Napisałam "W CHLEBIE":"(...)Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się znaleźć
> w chlebie prócz glutenu."
> Może Ci rozbiór logiczny tego zdania zrobić?
Hahaha. To teraz moje tłumaczenie dla opornych: Mąka jest w chlebie. A
skoro białko chlebowe (uproszczenie, nie nazwa systematyczna) składa się
z białka drożdżowego plus glutenu, to znaczy, że w mące nie ma innego
białka oprócz glutenu. CBDU.
I EOT, bo szkoda mojego czasu.
--
Pozdrawiam - Aicha
|