Data: 2010-12-09 20:56:28
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <x...@p...fm> wrote in message
news:4d0138b5$0$22795$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-12-09 18:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 17:09:23 +0100, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2010-12-09 16:06, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 15:52:52 +0100, medea napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2010-12-09 14:03, Ikselka pisze:
>>>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 11:23:02 +0100, medea napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> To wyjaśnijcie wreszcie (Ty albo Witek), jakie jeszcze białko jest w
>>>>>>> tej
>>>>>>> mące oprócz glutenu.
>>>>>>
>>>>>> W CHLEBIE.
>>>>>> Nie chodzi o białko W MĄCE
>>>>>
>>>>> Chleb się robi z mąki przecież, a te białka w tajemniczych
>>>>> okolicznościach chyba nie znikają po drodze?
>>>>>
>>>>> Ewa
>>>>
>>>> Możesz zacytować, z czego wnioskujesz owo "znikanie"? Bo może wreszcie
>>>> dojdziemy do jakichś ustaleń.
>>>
>>> W takim razie na czym polega różnica między mąką a chlebem, biorąc pod
>>> uwagę temat tej dyskusji?
>>>
>>
>> Odpowiedź pytaniem na pytanie jest niegrzeczna.
>
> Skoro twierdzisz, że w chlebie nie ma czegoś co jest w mące, z której się
> go piecze, to wnioskuję, że coś się z tym czymś w tajemniczy sposób
> dzieje. Pytam - co się dzieje z tym czymś?
>
> Ewa
Denaturuje.
|